Bekijk onze mobiele pagina
Wednesday 8 July 2015

Wederom SEBO keurmerk!

Ed Wallaart ontvangt namens Menken SEBO keurmerk
Ed Wallaart ontvangt namens Menken SEBO keurmerk

PERSBERICHT - Het Zoetermeerse Leen Menken Foodservice Logistics heeft haar 2-jarige verlenging  van het vernieuwde SEBO keurmerk in ontvangst mogen nemen. De wethouder van Economische Zaken, Mariëtte van Leeuwen, heeft deze persoonlijk overhandigd aan Financieel Directeur (Menken), Ed Wallaart.

Het SEBO keurmerk (Sociaal Economisch Betrokken Ondernemen) is uitgereikt aan 17 bedrijven in de gemeente Zoetermeer die zich onderscheiden op het gebied van maatschappelijk ondernemen.
Om in aanmerking te komen voor het keurmerk wordt een bedrijf onder andere geauditeerd op een zorgvuldig personeelsbeleid. Het bedrijf dient ook activiteiten te ondernemen met als doel de werkgelegenheid en de samenwerking met onderwijsinstellingen te bevorderen. En als laatste moet het bedrijf zich in spannen voor sociale en maatschappelijk doelen in Zoetermeer.

“We zijn uiteraard hartstikke trots dat we dit keurmerk voor de 2e keer in ontvangst hebben mogen nemen”, zo vertelt Ed Wallaart. “Begaan zijn met onze directe omgeving is iets wat ons gemakkelijk af gaat. Al jaren lang hebben we projecten lopen om medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen door een omgeving en werkplek aan te bieden waarbij zij weer kunnen wennen en leren hoe het is om bij een bedrijf te werken. Daarnaast zijn we actief, maar ook interactief, bezig om jonge scholieren enthousiast te maken voor ons vak. Zij zijn tenslotte degenen die ons op hun beurt weer scherp en jong houden”.

Eén van de projecten die het logistieke bedrijf Menken momenteel heeft lopen is een integratietraject van 3 maanden speciaal voor medewerkers die langere tijd van de arbeidsmarkt zijn geweest. Op de e-commerce afdeling is een werkplek ingericht waar knoflook gepeld wordt. De medewerkers worden hier gedurende 3 maanden intensief begeleidt. Het werk moet natuurlijk correct worden uitgevoerd, maar ook op tijd naar het werk komen en de omgang met collega’s zijn onderdeel van het geheel. En succes lijkt gegarandeerd; onlangs zijn er 2 medewerkers zo goed geïntegreerd dat zij een baan bij een bedrijf in de regio hebben gevonden.


Nieuws

Initiatief ‘Last Mile...
lees meer
HelloFresh opent nieuw...
lees meer
Menken één van Nederlands...
lees meer
Overname van Leen Menken door...
lees meer
bekijk alle berichten