Bekijk onze mobiele pagina
Thursday 26 March 2015

VMBO Leerlingen lopen warm voor heel ‘koud’ bedrijf

6 leerlingen, van diverse VMBO scholen in Zoetermeer, hebben vanmorgen een kijkje genomen bij Menken. Nadat er een ‘match’ was gemaakt met een aantal leerlingen op het VMBO beroepenfeest, zijn ze uitgenodigd voor de ‘Doe Dag’ bij dit bedrijf.

12 maart jl. was het jaarlijkse VMBO beroepenfeest. Leerlingen gingen in gesprek met beroepsbeoefenaren, om te bekijken of hun beeld eigenlijk wel overeenkwam met de werkelijkheid. Op ‘De Doe’ dag gaan de leerlingen op bezoek bij de beroepsbeoefenaren met wie ze een match hadden.

De leerlingen die bij Menken op bezoek kwamen waren geïnteresseerd in logistieke en administratieve jobs. Na een korte bedrijfspresentatie kregen de jongeren een rondleiding door het ‘koude’ bedrijf. Zien en proeven hoe het er nu werkelijk aan toe gaat. Vervolgens zijn de groepen opgesplitst en hebben een aantal medewerkers, op een ludieke manier, hun eigen verhaal verteld over het werk wat zij doen.
“Een interactief spel, een kijkje bij het orderpicken en palletwagen rijden hebben hopelijke bijgedragen aan de beeldvorming over een baan in de logistiek. En mogelijk ook een bijdrage aan het maken van een studiekeuze voor de jongelui”, aldus Andries Noort (HR manager bij Menken). “De grote interesse in de logistieke sector vind ik prachtig. En wij vinden het op onze beurt weer belangrijk te investeren in jongeren door ze warm te laten lopen voor ons vak. Hoe cliché het ook klinkt, zij zijn tenslotte onze toekomst.”


Nieuws

Initiatief ‘Last Mile...
lees meer
HelloFresh opent nieuw...
lees meer
Menken één van Nederlands...
lees meer
Overname van Leen Menken door...
lees meer
bekijk alle berichten