Bekijk onze mobiele pagina
Monday 4 September 2017

Leen Menken gaat logistieke processen aansturen met MendriX

Leen Menken Foodservice Logistics heeft in de laatste jaren behoorlijke groei doorgemaakt. “Sinds twee jaar hebben we een fijnmazig netwerk, dat we bedienen met kleine bestelwagens, waardoor het complexer wordt om aan te sturen”, aldus projectmanager Chris Menken. Om die reden schakelde zij MendriX in. 

Leen Menken Foodservice Logistics:
“We hebben nu zo'n 60 ritten per dag in ons fijnmazige netwerk, waarmee we de last mile voor B2B verzorgen en waarmee we huis aan huis bezorging doen.”

Het bedrijf heeft gekozen voor een combinatie van MendriX TMS en de app MendriX Mobile. “Via de app kunnen we realtime aanpassingen doen, en zo bijsturen op de weg. Zo kunnen we bijvoorbeeld een stop eruit halen of inwisselen”, zegt Chris Menken. Per klant zijn er verschillende afspraken waar rekening mee moet worden gehouden. “Dit gaan we reguleren via de app. Vanuit de app willen we dit zo aansturen dat de chauffeur niet meer hoeft na te denken wat voor welke klant geldt. Zo is bij de ene klant een handtekening verplicht voor ontvangst, bij de ander niet. Zou de chauffeur dan een levering in de app willen afronden zonder de handtekening, dan geeft de app een melding en zal de chauffeur de levering niet kunnen afronden zonder die handtekening. Bij klanten waar dat niet verplicht is, zal hij wel gewoon verder kunnen.”

Sneller antwoord op klantvragen met MendriX TMS
Leen Menken Foodservice Logistics is momenteel druk bezig met de implementatie en zal naar verwachting eind november live gaan. De projectmanager laat weten: “We hebben nu zo'n 60 ritten per dag in ons fijnmazige netwerk, waarmee we de last mile voor B2B verzorgen en waarmee we huis aan huis bezorging doen. Daarnaast hebben we ook nog vrachtwagens die vaste routes per week hebben. Dat alles werd eigenlijk behoorlijk complex om integraal aan te sturen.” De food service logistics provider ging daarom op zoek naar een manier om dit overzichtelijk te krijgen. “We deden het voorheen met een aantal systemen. Nu hebben we met MendriX één systeem.” Volgens Chris Menken scheelt dit veel tijd, en kunnen ze hierdoor de klant sneller antwoord geven rondom vragen overde levering. “Vroeger moesten we verschillende systemen raadplegen om alleen al het telefoonnummer van de chauffeur op te zoeken.”

Tijd besparen met MendriX TMS en MendriX Mobile
Het doel met MendriX is dat Leen Menken veel tijd zal besparen. “Vooral bij customer service en transport planning zullen we dit gaan merken”, zegt Chris Menken. “We hoeven niets meer handmatig in te kloppen, want dat gaat straks vol automatisch.” Leen Menken gaat bovendien gebruik maken van de module voor emballage registratie binnen MendriX TMS. “Hiervoor wordt nu veel handmatig ingevuld, wat vervolgens door de finance afdeling ook weer moet worden ingevoerd. Dit gaat straks rechtstreeks via de app, wat veel minder foutgevoelig is, en bovendien dus enorm scheelt in tijd.” 

Over MendriX
MendriX is dé softwareleverancier voor transport en koerier. Het MendriX Transport Management Systeem (TMS) is zeer compleet, en daarmee de standaard binnen de wereld van transport en koerier. Met onder andere Live gebeurtenissen, route optimalisatie, KPI’s, voertuigvolgsysteem, urenregistratie en automatische facturatie na een melding via onze app. 


Nieuws

Initiatief ‘Last Mile...
lees meer
HelloFresh opent nieuw...
lees meer
Menken één van Nederlands...
lees meer
Overname van Leen Menken door...
lees meer
bekijk alle berichten