Bekijk onze mobiele pagina
Thursday 8 November 2012

Lean and Green award in the pocket

CO2 reductie in de logistiek beloond

Leen Menken Foodservice Logistics heeft de Lean and Green award in ontvangst mogen nemen. Lean and Green is een onderdeel van het programma van duurzame Logistiek van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De award wordt uitgereikt aan bedrijven die binnen 5 jaar een minimale CO2-reductie van 20% kunnen verwezenlijken. Menken heeft zich ten doel gesteld om in 2016 (ten opzichte van 2011) een CO2-reductie van 27% te bewerkstelligen. 

Menken heeft tal van grote en kleine projecten lopen om die doelstelling te behalen. Een voorbeeld is het vervangen van de gehele koelinstallatie door een 30% zuinigere installatie die gebruik maakt van een veel milieuvriendelijker koudemiddel. Het huidige wagenpark is uitgebreid met een Transporter bus die koelt door gebruik te maken van zonnepanelen. Een innovatieve aanschaf, Menken is één van de eerste in Nederland die hiermee rondrijdt. In 2013  gaat Menken aan de slag met het vervangen van alle conventionele verlichting door LED verlichting met bewegingssensoren.

Menken streeft al jaren naar een actieve bijdrage aan een schonere wereld voor de huidige en toekomstige generaties. En naast dat Menken dit zelf belangrijk vind, merken we ook dat klanten hier belang aan hechten. Zij stellen steeds hogere eisen aan de duurzame wijze waarop een distributiecentrum opereert.

De medewerkers worden via interne communicatietrajecten steeds bewuster gemaakt van een verantwoorde omgang met het milieu. Transportroutes worden zo efficiënt mogelijk gepland, alle correspondentie wordt gedrukt op FSC papier en voedselverspilling wordt zo ver mogelijk geminimaliseerd door actief samen te werken met de Voedselbank.


Nieuws

Initiatief ‘Last Mile...
lees meer
HelloFresh opent nieuw...
lees meer
Menken één van Nederlands...
lees meer
Overname van Leen Menken door...
lees meer
bekijk alle berichten