Bekijk onze mobiele pagina
Friday 6 February 2015

Kou wordt getrotseerd door SEBO-keurmerk leden

Menken is gastbedrijf voor SEBO bijeenkomst

SEBO platformleden met wethouder Taco Kuiper
SEBO platformleden met wethouder Taco Kuiper

Vandaag heeft wethouder Taco Kuiper de nieuwe SEBO (Sociaal Economisch Betrokken Onderneming) criteria bekendgemaakt met het bijbehorende nieuwe logo. Leen Menken Foodservice Logistics trad op als gastbedrijf voor deze festiviteit.

Het SEBO-keurmerk is in het leven geroepen voor bedrijven die een sociaal maatschappelijke meerwaarde hebben voor de gemeente Zoetermeer. Wethouder Taco Kuiper en een 35-tal SEBO-keurmerk leden trotseerden vandaag de kou in het (gekoelde) distributiecentrum van Menken aan de Chroomstraat. Met een feestelijk tintje maakt de wethouder de nieuwe SEBO criteria bekend én het nieuwe SEBO logo.

De vier nieuw vastgestelde criteria zijn dé voorwaarden om voor het keurmerk in aanmerking te komen. 
Zo moet een bedrijf een zorgvuldig personeelsbeleid voeren, activiteiten ondernemen met als doel de werkgelegenheid én de samenwerking met onderwijsinstellingen te bevorderen. Als laatste criteria schrijft de gemeente voor dat een bedrijf zich in moet spannen voor sociale- en maatschappelijke doelen in Zoetermeer.

In 2012 ontving Menken, met een aantal andere bedrijven, het eerste SEBO- keurmerk en gaat nu het vernieuwde SEBO-Keurmerk aanvragen. De logistiek dienstverlener biedt banen aan voor werknemers die minder snel kans hebben op plaatsing in de arbeidsmarkt. 
Ook investeren zij in een bijdrage aan de banen keuze van jonge scholieren, zo stellen zij regelmatig haar deuren open voor leerlingen van diverse scholen. En ze zijn uiteraard vertegenwoordigd op Zoetermeer on Stage donderdag 12 maart a.s.


Nieuws

Initiatief ‘Last Mile...
lees meer
HelloFresh opent nieuw...
lees meer
Menken één van Nederlands...
lees meer
Overname van Leen Menken door...
lees meer
bekijk alle berichten