Bekijk onze mobiele pagina
Tuesday 28 June 2016

Koel- en vriespakket bezorgen per fiets!

Menken & Bubble Post slaan handen ineen

Koel- en vriespakket bezorger Leen Menken Foodservice Logistics en groene stadsdistributeur Bubble Post slaan de handen ineen. Samen starten zij een pilot in Amsterdam: De e-commerce klanten in het centrum van Amsterdam ontvangen hun pakket van een fietsende bezorger.

Bubble Post bezorgt 100% ecologisch, iets wat perfect past in de strategie van Menken. De Zoetermeerse distributeur verzorgt de logistiek voor webshops in food. Het klantenbestand groeit ontzettend snel en door de samenwerking met de ‘groene’ transporteur slaan zij twee vliegen in één klap. De klant ontvangt sneller, en met minder risico op oponthoud, haar bestelling. En vervolgens ook nog eens eco-friendly.

Het klantenbestand van Menken bestaat uit diverse online aanbieders van allerlei lekkere levensmiddelen. Menken coördineert vanuit haar DC in Zoetermeer het hele logistieke proces. Orderpicking, transportplanning en bezorging tot aan de deur. De koude keten is 100% gewaarborgd. Met bestelwagens die gekoeld worden door zonnepanelen levert Menken door heel Nederland. En nu dus op de grachtengordel van Amsterdam samen met Bubble Post.

Bubble Post is gespecialiseerd in first-and-last-mile delivery. Het Belgische bedrijf is in september 2015 gestart met bezorgen in Amsterdam. Vanuit de gekoelde hub van Menken vlakbij het centrum gaan de koelfietsen van Bubble Post de stad in. Een eigen ontwikkeld IT-systeem berekent eerst de meest efficiënte route. Naast Amsterdam is Bubble Post ook actief in Rotterdam, Utrecht, Breda en Eindhoven. Als de proef met de koelfietsen positief is, zal de samenwerking tussen Bubble Post en Menken ook over de andere steden uitgerold worden.


Nieuws

Initiatief ‘Last Mile...
lees meer
HelloFresh opent nieuw...
lees meer
Menken één van Nederlands...
lees meer
Overname van Leen Menken door...
lees meer
bekijk alle berichten