Bekijk onze mobiele pagina
Wednesday 18 October 2017

HelloFresh start met bouw nieuw distributiecentrum

Samen met Leen Menken het gebouw ontworpen


AMSTERDAM 18 oktober – HelloFresh optimaliseert flink op het gebied van de logistieke dienstverlening. In samenwerking met Leen Menken, partner van HelloFresh, begint de maaltijdboxleverancier in oktober met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Bleiswijk. Vandaag is hiervoor gezamenlijk het startschot gegeven. Met een oppervlakte van meer dan 20.000m2 heeft HelloFresh de mogelijkheid meer huishoudens te bedienen waarbij ze de service nog persoonlijker en flexibeler kunnen inzetten. Daarnaast draagt het gebouw het BREEAM – Excellent certificaat. Dit is het meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk in de bouw ter wereld. In de zomer wordt het nieuwe centrum officieel geopend. 

Flexibiliteit en gemak
Samen met Leen Menken heeft HelloFresh het gebouw ontworpen en het voldoet daarom compleet aan hun wensen. Met een oppervlakte die twee en half keer zo groot is als het oude gebouw kan de maaltijdboxleverancier de huishoudens een nog groter assortiment en een diverser product aanbieden. Daarnaast zorgt het nieuwe distributiecentrum met extra laaddocks dat de klanten van HelloFresh nog sneller bediend kunnen worden. Dit betekent dat de tijd tussen bestellen en leveren korter gaat worden. Tevens is het gehele centrum gekoeld naar 2-4 graden wat de kwaliteit van het eten weer ten goede komt. Olaf Vreeburg, Head of Operations van HelloFresh: “Met deze innovatie staat bij HelloFresh de behoefte van de klant centraal. Wij willen bezorgen wanneer het onze klant het beste uitkomt. Gemak heeft hierbij de focus. Het team is continu bezig het productieproces zo efficiënt mogelijk in te richten. Het nieuwe distributiecentrum is hierin een belangrijke stap.”

Leen Menken Foodservice Logistics is de logistiek partner van HelloFresh. Leen Menken: “Als logistiek dienstverlener van HelloFresh hebben we de groei heel bewust en van dichtbij mee gemaakt. In korte tijd zijn ze razendsnel gegroeid. We hebben met slimme logistieke ideeën en flink wat creativiteit hun groei kunnen faciliteren. We zijn dan ook ontzettend blij met de bouw van dit nieuwe distributiecentrum. Letterlijk is er voor ons nog meer ruimte om de logistiek zo efficiënt mogelijk in te richten, zodat HelloFresh probleemloos kan blijven groeien en hun klanten optimaal kan bedienen.”


Nieuws

Initiatief ‘Last Mile...
lees meer
HelloFresh opent nieuw...
lees meer
Menken één van Nederlands...
lees meer
Overname van Leen Menken door...
lees meer
bekijk alle berichten