Bekijk onze mobiele pagina
Wednesday 11 July 2018

HelloFresh opent nieuw distributiecentrum in Bleiswijk

Ontworpen met partner Leen Menken


Distributie – Maaltijdboxleverancier HelloFresh heeft vandaag een nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk geopend. Het distributiecentrum is ontworpen samen met partner Leen Menken, die de hele distributieoperatie verzorgt.

Het nieuwe dc met 21.000 m2 is twee keer zo goot als het oude distributiecentrum. HelloFresh heeft daardoor de mogelijkheid om haar klanten een nog groter en uitgebreider assortiment aan te bieden. Daarnaast kunnen zij hun service nog persoonlijker, efficiënter en flexibeler inzetten.

Tien hubs
Vanuit het dc in Bleiswijk worden tien hubs beleverd in Nederland en België. Vanuit deze locaties worden naast deze twee markten ook Luxemburg en het noordelijk deel van Frankrijk beleverd. Dat gebeurt met zo’n 500 bestelbusjes. Daarnaast wordt binnenkort geëxperimenteerd met elektrisch vervoer, liet Olaf Vreeburg, Head of Operations bij HelloFresh weten. Voor de rest werden er weinig cijfers en aantallen gedeeld tijdens de opening. Maartje Frederiks, CEO van HelloFresh Benelux meldde alleen dat Hello Fresh soms weken doormaakt dat het met 20 procent groeit.

Omzet
De omzet van HelloFresh werd door sommige aanwezige leveranciers geschat op 120 miljoen euro. Bij de Food 500 van het FSIN neemt het bedrijf een 53ste positie in met  een geschatte omzet van 84 miljoen euro. Het centrum heeft zoals gezegd, een oppervlakte van 21.000m2 en telt 42 laad-/losplatforms, 650 meter aan transportband en 1.200m2 aan zonnepanelen die de koeling verzorgen van het pand. Het gebouw wordt opgeleverd met een BREEAM Excellent certificaat, een internationaal erkend keurmerk dat duurzaamheid in de volle breedte beoordeeld.

12 recepten
HelloFresh Benelux, in 2012 opgericht door Maartje Frederiks, biedt klanten de keuze uit twaalf recepten waarvan de ingrediënten wekelijks in een maaltijdbox worden aangeleverd. Klanten kunnen zelf het tijdstip bepalen waarop er wordt bezorgd. Alle recepten variëren wekelijks en zijn eenvoudig te bereiden in gemiddeld een half uur. De boxen zijn er in verschillende samenstellingen: de Originalbox, Veggiebox, Familybox, Quick & Easy Box, Fruitbox, Ontbijtbox en Wijnbox.

39,5 miljoen maaltijden
HelloFresh is een Duitse startup met lokale vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België, Australië, Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten. Wereldwijd leverde HelloFresh in het laatste kwartaal van 2017 ongeveer 39,5 miljoen verse en gevarieerde maaltijden af bij circa 1,45 miljoen huishoudens.

bpost
Leen Menken verzorgt al jaren het logistieke proces binnen HelloFresh. Eind vorig jaar zijn de aandelen van Leen Menken overgenomen door het Belgische bpost. Met deze samenwerking hoopt Leen Menken verder te kunnen groeien in al haar bedrijfsactiviteiten: foodservice logistiek, inpakwerk en de fijnmazige fooddistributie. Als familie blijft Leen Menken bij het bedrijf betrokken en vooralsnog ook naar buiten toe vertegenwoordigen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek


Nieuws

Initiatief ‘Last Mile...
lees meer
HelloFresh opent nieuw...
lees meer
Menken één van Nederlands...
lees meer
Overname van Leen Menken door...
lees meer
bekijk alle berichten