Bekijk onze mobiele pagina
Thursday 15 January 2015

Foodservice distributie concept slaat aan

FSIN verwacht de komende jaren groei

Nieuwjaarsmonitor 2015 FSIN
Nieuwjaarsmonitor 2015 FSIN

Tijdens het FSIN congres op de Horecava heeft de directeur van Foodservice Instituut Nederland, Jan Willem Grievink, gesproken over de enorme groei die logistieke service providers naar verwachting door gaan maken. 
Logistiek dienstverlener Leen Menken werd hierbij als voorbeeld aangehaald. 

Het FSIN voorziet een verschuiving binnen de grossiers. Van de speciaal grossiers, de zelfbedieningsgrossiers, de full service bezorg grossiers en de logistieke dienstverleners, verwacht  Grievink van de laatste 2 groei in de komende jaren. Leen Menken Foodservice Logistics heeft als vooruitstrevend logistiek dienstverlener een flinke ontwikkeling doorgemaakt. 

Menken bevestigt deze ontwikkeling. Het bedrijf heeft sinds 1995 een prominente rol in de foodservice logistiek. Voor grote (franchise) ketens regelen zij de volledige distributie. De keten zelf maakt de (commerciële) afspraken met de leveranciers, maar Menken verzorgt verder het hele logistieke proces.
Ook op het gebied van fijnmazige distributie speelt het bedrijf inmiddels een grote rol. In 2012 zijn zij gestart met de distributie voor webshops met levensmiddelen. Een sterke groeimarkt,  drie jaar later bedienen zij de logistiek voor al meer dan 20 webshops. De verwachting is dat deze groei nog flink zal doorzetten.


Nieuws

Initiatief ‘Last Mile...
lees meer
HelloFresh opent nieuw...
lees meer
Menken één van Nederlands...
lees meer
Overname van Leen Menken door...
lees meer
bekijk alle berichten