Bekijk onze mobiele pagina
Monday 5 May 2014

E-fulfilment bij Menken flink in de lift

Leverancier SlowJuices, Frecious, gaat nu ook met haar distributie naar Menken

Frecious
Frecious

Zoetermeer – Een kleine 2 jaar geleden startte Leen Menken Foodservice Logistics met de distributie voor webwinkels van levensmiddelen. En zoals inmiddels blijkt, met succes. Het aantal klanten blijft groeien, en ook Frecious vertrouwt nu haar gehele distributie aan Menken toe. Vandaag start Menken met de eerste leveringen aan de consument.

Webwinkels zijn niet meer weg te denken uit ons huidige systeem. De logistiek voor deze winkels moet steeds slimmer en sneller. Maar als het gaat om gekoelde en bevroren e-fulfilment zijn er nog flinke slagen te maken. Als één van de weinigen biedt Menken haar klanten inmiddels een landelijk dekkend netwerk. Door de sterk groeiende volumes wordt het aantal bezorgingen per postcode gebied steeds frequenter, waardoor de logistiek flexibeler wordt, maar ook sneller.

Dat Frecious Menken nu ook haar hele distributie uitbesteed ziet Leen Menken (algemeen directeur) als een groot compliment. “Op vrij korte termijn zijn we deze samenwerking overeengekomen. We hebben de afgelopen 2 jaar veel geleerd en we kunnen ons inmiddels goed verplaatsen in de wensen van webshop eigenaren. We weten waar de knelpunten zitten en kunnen in heel korte tijd een goed en passend distributie voorstel neerleggen. Vervolgens zijn we flexibel genoeg om nieuwe klanten snel te integreren in ons proces. Onze focus ligt op groei en we werken constant aan vernieuwingen en uitbreidingen, om zo de vraag aan te kunnen.”

De webshops die snel groeien zoeken een logistieke partner die met ze mee kan groeien. Eén van de redenen dat Frecious voor Menken kiest. Deze leverancier van slowjuice shakes maakt sapjes die op ambachtelijke wijze koud worden geperst met een slowjuicer. Hierbij vindt minimale oxidatie plaats en ontstaat er geen verhitting tijdens het persen, zodat alle essentiële vitaminen, enzymen, mineralen en antioxidanten maximaal behouden blijven. Het resultaat: shakes van een uitzonderlijke kwaliteit, boordevol energie, kracht en levenslust. Om deze shakes zo vers mogelijk te leveren worden ze direct na de persing ingevroren en bezorgd Menken ze bevroren bij de consument aan huis. 


Nieuws

Initiatief ‘Last Mile...
lees meer
HelloFresh opent nieuw...
lees meer
Menken één van Nederlands...
lees meer
Overname van Leen Menken door...
lees meer
bekijk alle berichten