Bekijk onze mobiele pagina

Onze roots

Een passie voor logistiek

Op jonge leeftijd ontwikkelde Leen Menken een passie voor de logistieke keten. Nadat hij eerst een aantal jaren in de melkfabriek van zijn familie heeft gewerkt, besloot Leen om van zijn hobby zijn vak te maken. In 1987 legt hij de basis van het bedrijf dat al meer dan 25 jaar zijn naam draagt. Kort na de oprichting blijkt al dat de vraag naar vriesopslag vanuit het bedrijfsleven groter is dan verwacht.

Jarenlang is het bedrijf in ontwikkeling en wordt de opslagcapaciteit in fases uitgebreid. In 1995 begint in Nederland het quickservice segment aan een sterke groei. Leen Menken speelt slim in op deze ontwikkeling door naast opslag ook de nationale distributie voor deze ketens te organiseren. Na ruim tien jaar ervaring met deze zogenaamde ‘procurement’ activiteiten begint ook de internationale vraag toe te nemen. Dit zorgt in 2008 voor een belangrijke stap: Europese distributie. Nog geen vier jaar later is Leen Menken uitgegroeid tot Europees consolidatiecentrum voor een grote internationale fastfoodketen. Maar ook dicht bij huis staat de ontwikkeling niet stil.

Bij Menken wordt tijdig geanticipeerd op de groei van webshops, wat resulteert in een nieuwe dienstverlening binnen Menken: directe levering aan de consument. Hiermee is ‘Menken aan huis’ geboren. Nieuw ontwikkelde fullservicepakketten voor webshops in de foodsector.

Lees meer over de geschiedenis van Leen Menken >>


Diensten

Warehousing
lees meer
E-commerce Logitsiek
E-commerce Logistiek
lees meer
Foodservice Logistiek
lees meer
bekijk alle diensten

Referenties

"Wij werken inmiddels al meer dan 4 jaar met Leen Menken Foodservice Logistics, zij vervoeren..."
Rebecca Moorlag - Crowdbutching
" De medewerkers van Menken zijn oprecht geïnteresseerd in onze manier van..."
Délifrance Nederland
bekijk alle referenties