Bekijk onze mobiele pagina

Food Logistics

Food logistics is een uniek logistiek model waarbij ‘totale ontzorging’ het keyword is. Het volledige logistieke proces nemen wij uit handen, zodat onze klant zich volledig kan focussen op haar corebusiness. 

In ’95 zijn wij gestart met deze vorm van logistiek, waarbij zowel de hele goederenstroom overgenomen wordt.
De food logistics klanten zijn vooral restaurantketens en cateraars. De klant kiest zelf zijn de leveranciers, maakt met de leveranciers de commerciële afspraken en laat de uitvoering volledig aan ons over.
Er wordt één logistieke fee in rekening gebracht, de klant heeft dus van begin tot eind inzicht in de prijs opbouw. Alle prijsvoordelen (korting, bonus etc.) zijn voor 100% voor onze klanten.
De voordelen van de groothandel, met de volledige vrije keuze van leverancier én een transparante prijs.

Lees hier een referentie van één van onze klanten.

Proces
De goederen worden door ons afgeroepen bij de verschillende leveranciers. Deze worden ofwel door ons opgehaald, ofwel door de leverancier zelf, naar ons distributiecentrum gebracht.
Op het distributiecentrum worden alle binnenkomende goederen gecontroleerd en in voorraad genomen (lees hier meer over koelopslag en vriesopslag).
Onze experts van de afdeling voorraadbeheer dragen zorg voor een optimale voorraad en onderhouden contact met de leveranciers.
De restaurant- of cateringlocaties plaatsen hun bestelling bij ons via onze food logistics webshop. Zij bepalen zélf wat en hoeveel ze bestellen, wij kunnen adviseren, maar hebben hier geen enkel commercieel belang in. 
De bestelling wordt georderpicked en via een vast route schema bezorgt. De klant heeft met ons afgesproken hoeveel keer per week en op welke vaste dagen en –tijden er geleverd wordt. Wij beschikken over een landelijk dekkend distributie netwerk.
De afdeling Customer Services, die de bestellingen verwerkt, neemt ook de klachten aan en handelt ze af. Zij onderhouden contact met de locaties en ondersteunen waar mogelijk. 

Ligt uw focus juist op het leveren van de consument dan kunt u hier meer lezen over het inpakken en versturen van pakketten, gekoeld en/of diepvries.

Rapportages
De rapportages zijn voor onze food logistic klanten van levensbelang. Zij ontvangen per week tientallen geautomatiseerde rapportages om hun business van A tot Z goed te kunnen managen.
Basis rapportages zoals voorraadstanden, omloopsnelheden, sales overzichten per locatie, debiteuren- en crediteuren lijsten.
Maar ook wordt er data verzameld over bijvoorbeeld leveranciers performance, tijdigheid en locatie performance. Deze data wordt dan omgetoverd tot een klant specifieke rapportage.
Wij voorzien onze food logistics klanten op deze manier van eenvoudig leesbare rapportages waarmee zij inzage hebben in het hele logistieke traject. En ze hoeven alleen nog maar, waar nodig, bij te sturen. Onze klanten zijn 100% ‘in-control’.
Zie het als een eigen logistieke afdeling. Alleen dan gevestigd in een ander pand.

Transport netwerk
Het transportnetwerk wordt ingevuld door onze huisvervoerder. Lelieveldtransporten. De chauffeurstrainingen verzorgen we zelf. De chauffeurs werken dedicated voor ons en doen dat in een aantal gevallen zelfs al meer dan 25 jaar.
Er wordt gereden met EURO 6 vrachtwagens die beschikken over een tussenschot. Op deze manier kunnen er twee of drie temperaturen vervoerd worden. 
De goederen worden op rolcontainers gedistribueerd. Bij kleinere zendingen is het ook mogelijk om de goederen los in een busje te vervoeren. 
Goederen die buiten Nederland moeten worden vervoerd, staan op pallets. Zowel goederen die naar het buitenland gaan, als goederen die uit het buitenland komen (van leveranciers bijvoorbeeld).

Kwaliteitsgarantie
Voor food logistics zijn kwaliteitsgaranties als BRC en HACCP minimaal. Uiteraard hebben wij die in bezit. Daarnaast beschikken we ook over een AEO certificaat, deze garandeert bij import van buiten de EU een vliegensvlugge afhandeling van (douane) vereiste documenten.
Het SKAL certificaat waar we over beschikken autoriseert ons om biologische producten te kunnen distribueren en het Lean and Green certificaat bekrachtigd ons doel om zoveel mogelijk CO2 te reduceren.

Wilt u graag meer weten over food logistics en of dit bij uw business past? Ons sales team heeft ongelofelijk veel kennis van zaken. Zij vertellen u er graag alles over. Neem contact op.


Neem contact op met ons

sales@leenmenken.nl
079 363 41 71